Het voordeel van legerfestivals in kleine dorpjes

Legerfestivals zijn er in alle soorten en maten. Grote festivals en kleinere festivals. De één houdt van een immens festival, terwijl de ander liever naar een intiem, kleiner festival gaat. Een klein legerfestival heeft een aantal voordelen tegenover grote legerfestivals. Wat zijn de voordelen van legerfestivals in kleine dorpjes? In dit artikel lees je daar meer over!

Het is er rustiger

Bij legerfestivals in kleine dorpjes gaat het er over het algemeen erg gemoedelijk aan toe. Voor mensen die niet van veel kabaal en dergelijke houden is het ideaal. De mensen zijn er rustig en komen echt om mooie dingen uit het leger te zien. Ga je naar een groter festival? Dan is de kans groot dat er vervelende mensen zijn. Mensen die erg veel gedronken hebben en daardoor heel asociaal worden of nog erger. Zulke mensen kunnen het plezier op een legerfestival flink bederven. Vaak hebben ze ook minder passie. Mensen die naar legerfestivals in kleine dorpjes gaan hebben vaak meer passie.

Gedeelde interesses

Mensen die naar grote festivals gaan hebben vaak uiteenlopende interesses. Op zeer grote festivals wordt er veel informatie over het leger gegeven. Soms ook informatie over bepaalde veldslagen die je misschien niet interessant vindt. Daardoor is het moeilijker om op een groot festival mensen met gedeelde interesses te vinden. Op legerfestivals in kleine dorpen is de kans echter veel groter om mensen met gedeelde interesses te vinden. Op kleinere festivals is het namelijk zo dat er vaak wordt gericht op één specifieke periode. Het is dan dus echt iets voor de liefhebbers van dat specifieke oorlogsgenre. In kleine dorpen worden bijvoorbeeld regelmatig legerfestivals georganiseerd die betrekking hebben op dat gebied . Dat is niet voor iedereen interessant, maar wel voor mensen die ervandaan komen. Op veel grote festivals is het vaak veel divers en de informatie meer algemeen. Er moet dan namelijk een veel groter publiek worden aangesproken.

Specifieke informatie over oorlogsslagen in een gebied is echter heel interessant voor omwonenden. Deze festivals worden namelijk gehouden in klein dorpjes en daar komen alleen liefhebbers op af. Deze mensen krijgen dan ook waar voor hun geld, want de kennis die ze er krijgen voldoet volledig aan de verwachtingen. Vaak is er dan ook veel herkenning. Misschien heb je wel een opa of oma die ook in een oorlog heeft gevochten? Je maakt ook snel contact. De mensen om je heen hebben namelijk dezelfde interesse als jij. Een praatje is dan snel gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld met iemand praten over de verschillende veldslagen. Je kunt oude herinneringen ophalen. Jullie kunnen bijvoorbeeld kletsen over jullie favoriete oorlogsvoertuig. Natuurlijk zijn er nog veel meer gespreksonderwerpen waar je het over kunt hebben. Je kunt dus snel vrienden maken en misschien een andere keer gezamenlijk naar een legerfestival gaan. Hartstikke gezellig, want hoe meer zielen, des te groter de vreugde!

Goedkoper

Over het algemeen zijn kleinere festivals ook goedkoper. Dit komt omdat er minder wordt gefocust op winst maken. Het is echt voor de liefhebbers en vaak zijn er ook minder grote partijen bij betrokken. Hierdoor kunnen de kosten laag worden gehouden. Drinken op festivals in kleine dorpjes is meestal ook goedkoper dan op grote festivals. Bovendien is het entreekaartje ook veel goedkoper in de meeste gevallen. Je bespaart dus heel veel geld, waardoor je genoeg geld overhoudt om naar nog meer legerfestivals te gaan! Heb je een klein budget, maar lijkt het je toch eens leuk om naar een festival te gaan? Zoek dan naar intieme festivals bij jou in de buurt. Let er wel op of het festival relevant is voor jou. Elk legerfestival kan namelijk voorzien zijn van een ander thema.